Voedselpathogenen

Diensthoofd : Nadine Botteldoorn – 02/642.51.83 – Email:
 

         De wetenschappelijke dienst staat in voor de opsporing, de surveillance en de diagnose van ziektekiemen overgebracht op de mens door de voeding alsook voor de verzameling van gegevens in verband met voedsel toxi-infecties. Het is een erkend referentiecentrum dat een belangrijke rol speelt binnen het nationaal/internationaal netwerk van surveillance- en referentielaboratoria voor deze pathogenen. De belangrijkste thema’s ontwikkeld in dit wetenschappelijke dienst zijn: toxines en voedsel toxi-infecties, bacteriële en virale voedselpathogenen, parasitaire voedselpathogenen 

 

Activiteit
Contact
Tel
Email
Voedsel toxi-infecties en toxinen
Sarah Denayer
02/642.51.83
Bacteriële en virale voedselpathogenen
Nadine Botteldoorn
02/642.51.83
Parasitair voedselpathogenen
Stéphane De Craeye
02/642.55.93
        
Organisatieschema  :
     

Publicaties


Vorige bladzijde: Wetenschappelijke diensten
volgende bladzijde: BacteriŽle ziekten